Misafir
4,5832
3,8826
107.717
159,5071
ÜYE GİRİŞİ

500 yıllık gelenek:Ramazan pidesi

Türk mutfağının 500 yıllık geleneği olan Ramazan pidesi sofralarda yerini almaya başladı. Manisa’da iftarını pideyle açmak isteyen vatandaşlar Ramazan’ın ilk gününden bu yana fırınlarda uzun kuyruklar oluşturuyor.

500 yıllık gelenek:Ramazan pidesi

Türk mutfağının 500 yıllık geleneği olan Ramazan pidesi sofralarda yerini almaya başladı. Manisa’da iftarını pideyle açmak isteyen vatandaşlar Ramazan’ın ilk gününden bu yana fırınlarda uzun kuyruklar oluşturuyor.

ZÜLFİ BELLİCİ

Ramazan ayında hurmayla birlikte sofraların vazgeçilmezi olan Ramazan pidesi sofralarda yer almaya başladı. Türk mutfağının 500 yıllık geleneği olan pide, özellikle Ramazan’da vatandaşların ilk tercihi olmayı sürdürüyor.  

FIRINLARDA GÜNDE 2 BİN PİDE ÜRETİLİYOR

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenen fiyata göre 200 gram pide 1,5 liradan, 400 gram pide ise 3 liradan satılıyor. Manisa’da iftarını pideyle açmak isteyenler fırınlarda uzun kuyruklar oluşturuyor. Fırından sıcak sıcak pide alan vatandaşlar iftarını açıyor. Manisa Merkez’de bulunan fırınlarda ortalama bin 500 ila 2 bin civarında pire üretiliyor.

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

1 2 3 R 5 6 7 8 9
21°
Yarın:22°
Açık
Diğerleri Manisa Belediyesi Manisa Valiliği Celal Bayar Üniversitesi
Diğerleri Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM Anadolu Ajansı
Kurumlarımız Birey Dersanesi Özel Merkez ASML Manisa Manşet Gazetesi
Künye Yayın İlkeleri Kullanıcı Sözleşmesi Reklam İletişim