Misafir
4,5832
3,8826
107.717
159,5071
ÜYE GİRİŞİ

Pişi iyi geldi

Pişi iyi geldi

Pişici’yle geleneksel lezzeti Manisalılarla buluşturarak örnek bir girişim örneği sergileyen Burak Çetinkaya, klasik yiyeceklerden sıkılan insanlara pişinin iyi geldiğini söyledi.

TUNAY AKTAŞ

Pişici markasıyla unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzeti günümüze taşıyan Burak Çetinkaya önemli bir girişimcilik başarısına imza atarken, konseptten logoya bütün aşamalarında kendi imzası olan Pişici’ye Manisalıların ilgisi de büyük oldu. Manisalılara fırının başında pişi bekleten Çetinkaya, pişinin alternatif yiyecek olarak insanlara iyi geldiğini söyledi. Pişinin yanında farklı ürünler de sunan Çetinkaya, “Eskiden biz çocukken annelerimizin yaptığı peynirli, patatesli kıymalı pişileri insanların özlediğini biliyorduk. O yüzden böyle bir dükkan açmaya karar verdim. Daha çok ev tipi börekler, ıslak kekler, muffin kekler. Özel günlerde sarma, kısır, içli köfte gibi güzel yemekler var. Tahinli simitimiz var. Yine kendi kahvaltılarımızda bulduğumuz pankek. Kendi kahvaltılarımızda yapıyorduk, burada da hizmete sunalım dedik ve baya da sevildi. Nutella ile birlikte pankek veriyoruz”dedi.

HER ŞEY GÖZ ÖNÜNDE

Pişici’de bütün ürünlerin günlük olarak yer aldığını ifade eden Çetinkaya, “Peynirli, patatesli, sade pişilerimizi 1 liraya, kıymalı pişimizi ise 1,5 liraya satıyoruz. Yüzde yüz dana etinden. Yağımız günlük her gün değişiyor. Eski yağ kullanmıyoruz. Sabah 7’de pişilerimiz hazır oluyor. Akşamüstü de 5’e kadar fırından sıcak pişi çıkartıyoruz. Börek, pankek, pişi olsun hepsi günlük. Her şey göz önünde yapılıyor”diye konuştu.

DOĞALIN DIŞINA ÇIKMAK İSTEMİYORUZ

Doğma büyüme Manisalı olduğunu belirten Çetinkaya, eşi ve kız kardeşiyle birlikte çalıştığını belirterek şöyle devam etti “Pişiyi çeşitlendirme gibi bir düşüncemiz var ama kesinlikle ürünlerimizde doğalın dışına çıkmak isteyemiyoruz. Bu dükkanı konsept ve logo olarak kendim kurdum. İsim ve logonun patent başvurusunu yaptım. İşi oturttuktan sonra ilerleyen dönemde Pişici’yi farklı noktalarda da açmak istiyorum. Nasip bakalım. Manisa’nın farklı bölgelerinde şubeler açabiliriz.”

FARKLILIK İNSANLARA İYİ GELDİ

İnsanların pişiye büyük bir ilgi gösterdiğin söyleyen Çetinkaya, “Pişici birazda kahvaltı ağırlıkta. Pişi, ikindi ve öğlen vakitlerinde atıştırmalık olarak çok yeniyor. Yetişen alıyor. İnsanlar artık poğaça ve simit yemek istemiyorlar artık. Çünkü yıllardır bunları yiyoruz. Bu farklılık insanlara iyi geldi. En azından alternatif olduk”diye konuştu.

 

 

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

1 2 3 R 5 6 7 8 9 10
21°
Yarın:22°
Açık
Diğerleri Manisa Belediyesi Manisa Valiliği Celal Bayar Üniversitesi
Diğerleri Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM Anadolu Ajansı
Kurumlarımız Birey Dersanesi Özel Merkez ASML Manisa Manşet Gazetesi
Künye Yayın İlkeleri Kullanıcı Sözleşmesi Reklam İletişim