Misafir
4,5832
3,8826
107.717
159,5071
ÜYE GİRİŞİ

40 yıldır aynı heyecanla pişiriyor

40 yıldır aynı heyecanla pişiriyor

Gıda sektöründe çıraklıktan patronluğa kadar yükselen, bu arada babasının tariflerini uygulayarak müşterilerine 40 yıldır vazgeçilmez tatlar sunan Köfteci Sabri, ‘İyi hizmet, iyi şeyler getirecek’ sloganıyla patronundan işçisine kadar her kesime hitap ediyor.

BUKET UŞAKLI

Küçük Sanayi’de 1991 yılında açılan Köfteci Sabri, 6 yıldır Keçiliköy Mahallesi’nde yer alan Kamyoncular Kooperatifi’nin bulunduğu binada faaliyet gösteriyor. Köfteci Sabri’nin Pazartesi günleri kuzu kavurma günü, Salı günleri Arnavut ciğeri günü gibi haftanın belirli günlerinde spesiyal yemekleri oluyor. İşletmeciliğe başladığı yıllarda böyle bir karar aldığını ve bu kararın kendisini buralara kadar getirdiğini söyleyen Köfteci Sabri’nin sahibi Sabri Aksaç, “İnsanlar buraya ‘Köfteci Sabri’ye gittiğimizde yemek de yiyebiliriz, ızgara da yiyebiliriz’ bakış açısıyla geliyor” dedi.

İlkokulu bitirdikten sonra Dede Lokantası’nda mesleğe başlayan  Aksaç, askerlik vazifesini yaptıktan sonra 1991 yılında Küçük Sanayi’de ilk dükkanı ‘Köfteci Sabri’yi açtı. Daha sonraki süreçte 7 yıl boyunca sanayinin karşısındaki bir yerde dükkanının faaliyetini devam ettiren Aksaç, yaklaşık 6 yıldır bugün ki yerinde faaliyet gösteriyor.

KÖFTEYLE BAŞLADI MENÜYÜ GENİŞLETTİ

Küçük Sanayi’deki ilk dükkanında köfteyle başladığı için lokantanın isminin bugüne kadar ‘Köfteci Sabri’ olarak geldiğini söyleyen Aksaç, “Belgelerimiz hazırlama ve pişirme üzerine olduğu için kendimi bu konuda da eğittim. 1998 yılında da menüye sulu yemek ve çorba çeşitlerini ekledim. Başlangıçta köfteyle başladık ama arz talep olayı doğrultusunda sulu yemek çeşitlerini de çıkarmaya başladık. Yoksa sadece ızgara üzerine çalışıyorduk. Ama insanlar bizi öyle tanıdı. İnsanlar buraya ‘Köfteci Sabri’ye gittiğimizde yemek de yiyebiliriz, ızgara da yiyebiliriz’ bakış açısıyla geliyor” şeklinde konuştu.

BABASININ TARİFLERİNİ KULLANIYOR

Babasının tariflerini hala kullandığını belirten Aksaç, “Bu benim baba mesleğim ve babadan bana geçti. Babam da alakartçıydı, sıcak yemek ve soğuk meze üzerine çalışırdı. Benden sonra da ne olur bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“HER KESİME HİTAP EDİYORUZ”

Sektördeki 40 yılın 25 yılını işletmeci olarak geçiren Aksaç “1990’a kadar Dede Lokantası’nda çalıştım. Oradaki bilgi ve birikimlerimin üzerine bir şeyler katarak kendime ait bir yer açtım. O zamanki Manisa’nın görüş açısıyla şimdiki görüş açısı çok farklı. İnsanlar bir yere gittikleri zaman her şeyi görmek istiyorlar artık. Seçenek ne kadar çok olursa müşteriyi hoşnut etmek daha da kolaylaşıyor. Her kesime hitap ediyoruz. Burada 7 yaşındaki çocukla 70 yaşındaki insan arasında bizim açımızdan bir fark yok” dedi.

“ZEVKLE YENEN YEMEK GİBİSİ YOK”

Meslek hayatı boyunca işi bırakmak istediği bir anın hiç olmadığını vurgulayan Aksaç, “İşimi çok seviyorum. Müşteriler bana ‘eline sağlık’ dediği an çok mutlu oluyorum. Bir insanın iştahla yemek yemesi kadar zevkli bir şey yok. Bizim mesleğin 1’inci kaidesi güler yüzlü olmak. Karşıdaki insan ne kadar agresif olursa olsun biz onu her zaman alttan alıp bir şekilde kendi tarafımıza çekiyoruz” şeklinde konuştu.

HAFTANIN BELİRLİ GÜNLERİNDE SPESİYAL YEMEKLER

En çok tüketilen yemeklerinin köfte, güveç ve kuru fasulye olan Köfteci Sabri’nin Pazartesi günleri kuzu kavurma günü, Salı günleri Arnavut ciğeri günü gibi haftanın belirli günlerinde spesiyal yemekleri oluyor. Aksaç, spesiyallerine yönelik “İşletmeciliğe başladığım yıllardan bu yana böyle bir karar aldım ve bu karar da beni buralara kadar getirdi. Böylece insanların kafasında yer ettik. Müşterilerden gelen istekler de oluyor. Ne kadar iyi hizmet edersek bize geri dönüşü de öyle oluyor. Mesela bir müşterim ‘Ustam illa İzmir Köfte yap. Özledik’ filan dedi. Bunun üzerine de ertesi gün İzmir Köfte yaptık. Elimizden geldiğince müşterilerin istediği doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diyerek memnuniyet odaklı çalıştıklarını ifade etti.

İŞİN HAKKINI VERİYOR

Her bütçeye uygun yemek seçenekleri bulunduğunu belirten Aksaç, “Her gün farklı bir heyecanla geliyorum dükkana. ‘Bugün ne yapabilirim, bu ne olacak’ gibi düşüncelerle uyanıyorum. İnsanlar gelmeye başladıkça da bende bir rahatlama oluyor. Hiçbir zaman insanları aldatma yönüne gitmedim. Her işin hakkını veririm. Her malzemenin kalitelisini kullanırım. Bunlar doğal olarak fiyata da yansıyor ama hiç kimse de dükkanımızdaki fiyatları yadırgamıyor” dedi.

‘İYİ HİZMET, İYİ ŞEYLER GETİRECEK’

Aksaç, dükkanı açarken ‘İyi hizmet, iyi şeyler getirecek’ diye bir parola koyduğunu ve bugüne kadar o doğrultuda hizmet verdiklerinin altını çizdi. İşini severek yaptığını dile getiren Aksaç, “Bizim işimiz hizmetçiliktir. Bu işte ne kadar iyi hizmet ederseniz mükafatı da ona göre alıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“ANNEDEN GÖRMEYLE PROFESYONEL OLARAK YAPMAK AYRI”

Yemek yapmayı çok sevdiğini ve evde de zaman zaman mutfağa girdiğini söyleyen Aksaç, “Eşime yardımcı olmaya çalışıyorum. Eşim bir işin ucundan tutuyorsa bir ucundan da ben tutarım. Ama doğal olarak bazı konularda çatıştığımız zamanlar oluyor. Sonuçta anneden görmeyle profesyonel gözüyle bakarak çalışmak ayrı oluyor” şeklinde konuştu.

DİĞER KÖFTECİLERDEN FARKLILAR

Diğer köftecilerden farklarının hem köfte hem de sulu yemek çeşitleri sunuyor olmaları olduğunu belirten Aksaç, “Bir mekana girdiğinizde sadece sulu yemek vardır. Başka bir mekana girdiğinizde de köfte vardır. Ama biz tamamını kapsıyoruz” dedi.

BAYRAMDAN SONRA MENÜDE YENİLİK VAR

Bayramdan sonra menüde yenilikler yapmayı planladıklarından bahseden Aksaç, “Bu zamana kadar kokoreç, Manisa Kebabı gibi yemeklerimiz yoktu. Bayramdan sonra o yönde atılım gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ’DEN ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE

Köfteci Sabri’nin Küçük Sanayi’den Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınma hikayesini anlatan Aksaç, “Sanayide bir potansiyelimiz vardı. Biz daha çok Organize Sanayi odaklı çalışıyorduk. Müşterimizin yüzde 50’si Organize Sanayi’den olduğu için bizi buraya çeken nokta da o oldu. Küçük Sanayi’deki sabit müşteri kitlemiz buraya da geliyor. Şu andaki çekirdek müşteri kadromuzun yüzde 60-70’i Organize Sanayi’den, yüzde 20-25 gibi bir dilimde de Küçük Sanayi’den müşterilerimiz var. Bunun yanı sıra yeni kalımlarımız da oldu. Bu bölgeye taşınmaktan çok memnunum. Bulunduğumuz yerde hem kooperatiflere hem Organize Sanayi Bölgesi’ne hem de Küçük Sanayi’ye ve ayrıca yol üzerinden geçen müşterilere hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Köfteci Sabri’yi bugünkü haline getirenin o zamanın çırakları, şimdinin Küçük Sanayi’de patronları olduğunu belirten Aksaç, “Onlara çok minnettarım. Ben buraya tepeden inme Köfteci Sabri olarak gelmedim. Ben en dip noktadan başlayarak yavaş yavaş yukarıya doğru çıktım” dedi.

“BİZİM KÖFTEMİZİN KENDİNE HAS BİR TADI VAR”

“Herkesin kendine göre tadı vardır ama bizim köftemizin kendine has bir tadı var” diyen Aksaç, eti et olarak, kıymayı kıyma olarak sunduklarını dile getirerek “Bizim yaptığımız köftenin içinde tuz ve ekmeğin dışında herhangi bir alaşım yok. Köfteyi yediği zaman müşterinin damağında farklı bir tat bırakmam lazım ki tekrar buraya yemek yemeye gelsin” şeklinde konuştu.

Alakart sistemiyle çalışan Köfteci Sabri’de sabahları kelle paça, tavuk sulu mercimek gibi çorbalar servis edilirken, öğlen yemeklerinde sulu yemek ile ızgara çeşitleri çıkıyor ve akşam saat 6’ya kadar servis devam ediyor.

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

1 2 3 R 5 6 7 8 9 10
21°
Yarın:22°
Açık
Diğerleri Manisa Belediyesi Manisa Valiliği Celal Bayar Üniversitesi
Diğerleri Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM Anadolu Ajansı
Kurumlarımız Birey Dersanesi Özel Merkez ASML Manisa Manşet Gazetesi
Künye Yayın İlkeleri Kullanıcı Sözleşmesi Reklam İletişim