Misafir
4,1493
3,5333
107.206
143,4575
ÜYE GİRİŞİ

 

60 yıllık lezzetten Manisa’ya teşekkür

“Türkiye’nin en tanınır lezzetlerinden biri olmamızda Manisalıların büyük payı var. Manisa’ya büyük bir teşekkür borçluyuz''

60 yıllık lezzetten Manisa’ya teşekkür

Türkiye’nin önemli lezzet markalarından biri olan Gülcemal Kebapçısı’nın işletmecisi Nuri Yansiler, 60 yılı zirvede geçirdiklerini ve bu başarıya Manisalıların büyük katkısı olduğunu belirterek Manisa’ya teşekkür ederek 60’ıncı yıla özel ikramlarda bulunacaklarını söyledi.

TUNAY AKTAŞ

Manisa’da 1957 yılından bu yana lezzetin vazgeçilmez adreslerinin başında gelen Gülcemal Kebapçısı bu yıl 60’ıncı yılını kutluyor. Yarım asırdan fazla süredir sadece Manisa’nın değil Türkiye’nin önemli lezzet markalarından biri haline gelen Gülcemal Kebapçısı’nın işletmecisi Nuri Yansiler, 60 yıl için Manisalılara özellikle teşekkür ediyor. Başarılarındaki en büyük etkenlerden birinin Manisalıların kendilerine gösterdikleri ilgi olduğunu belirten Yansiler, “Türkiye’nin en tanınır lezzetlerinden biri olmamızda Manisalıların büyük payı var. Manisa’ya büyük bir teşekkür borçluyuz. Bunun için 60’ıncı yıla özel ikramlar yapmak istiyoruz vatandaşlarımıza. 60 yıldır sağlıkla, güvenle, lezzetle teşekkürler Manisa. Gelen istekleri de geri çevirmeyerek artık Pazar günleri de açık olacağız” dedi.

4 KUŞAKTIR DEVAM EDİYOR

150 yıllık kebabın lezzetini aynı şekilde sunmaya kararlı olduğunu belirten ve Gülcemal Kebabçısı’nın bu günlere nasıl geldiğini anlatan Nuri Yansiler, “Kebap işini 4. kuşak olarak babadan oğula devam ettiriyoruz. Tarihi Osmanlı dönemine kadar giden Manisa kebabı günlük dinlenmiş dana ve kuzu etinden yapıyoruz. 60 yıldır bu dükkanda Manisalı vatandaşlara hizmet veriyorum. Yaptığımız Manisa kebabının sürekli ulusal televizyonların gündeminde olması bizim yaptığımız bu işte ne kadar zirvede olduğumuzu gösteriyor. Bu lezzetin asırlarca devam etmesi adına ben de babamdan aldığım bu bayrağı, oğluma bırakacağım”diye konuştu.

EN İYİ İLK 40 ETLİ ARASINDA

Yansiler, yaptıkları Manisa kebabının Türkiye’nin en iyi etli yemekleri arasında ilk 40’a girdiğini söyleyerek, “Dana ve kuzu karışımı kıyma, hiç bir baharat kullanılmadan; sadece tuz ilave edilerek demir şişlere sarıyoruz. Direk kömür ateşinde pişiriyor ve o an hazırlanan tereyağlanmış ve ufak parçalara bölünmüş özel pide üzerine yerleştirilerek kızdırılmış tereyağı dökülüp üstüne domates, biber ilavesi ile servis yapıyoruz. Arzuya göre, istenirse yoğurtlusu da yapıyoruz. Yanında kıyılmış soğan, mevsimine göre turp ikramımızın yanı sıra isteğe göre içecek olarak ayran, kola, üzüm suyu, şalgam suyu tavsiye ediyoruz.

ÜNLÜLERİN VE SİYASİLERİN VAZGEÇEMEDİĞİ KEBAPÇI

Mekanımızda halen eskinin kalaylı bakır tabaklarla da servis yaparak ve bu geleneği asırlardır devam ediyoruz. Tabii bunun sebebi de, kabın sıcaklığını yemek boyunca muhafaza etmesi, sıcak olan pidelerin ve tereyağın aynı ısıda kalmasının temini için kullanıyoruz. Bir çok ünlü siyasetçi ve sanatçı yolu Manisa’ya düştüğü zaman mutlaka kebabımızdan yemeden gitmiyor. Ayrıca kebabımız akademisyen, yemek yazarları, medya ve iş dünyasından oluşan altı farklı kategoriden oluşan 60 kişilik seçkin jürinin değerlendirmesi ile seçilen et yemekleri arasında ilk 40’a girdi” dedi.

 

Yorum Yazın :Misafir

Yorumda İsminizin Çıkması İçin Üye Girişi Yapmalısınız

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
33°
Yarın:33°
Sağanak yağış veya şiddetli gök gürültülü sağanak yağış
Diğerleri Manisa Belediyesi Manisa Valiliği Celal Bayar Üniversitesi
Diğerleri Basın İlan Kurumu Basın Yayın EGM Anadolu Ajansı
Kurumlarımız Birey Dersanesi Özel Merkez ASML Manisa Manşet Gazetesi
Künye Yayın İlkeleri Kullanıcı Sözleşmesi Reklam İletişim